Wet World | Shah Alam

Hye Korang,



Disebabkan kesihatan kids dah makin ok, kitorang dengan tak plan nya bercadang nak bawak byash pergi swimming, sebab kan haritu nak pergi tapi tup2 dapat tau dorang kena virus HMFD, kena kuarantin terus. Menangis-nangis jugak la byash haritu sebab kan mima asik cakap nak bawak swimming.

Pagi bangun, tapi duk blur antara nak balik kampung or nak berjalan-jalan je, tu pun lambat nya nak buat keputusan nak kemana.haha soorry kids

Mima duk banyak kali cakap jom wet world sebab dekat, lepas tu dah google dah pasal wet world shah alam ni. setakat yang mima jumpa tak ada lagi feedback buruk pasal tempat ni jadi boleh la bawak kids lagipun kita bukan cari yang terlalu banyak extreme, cuma cari yg kids boleh mandi cukup.

Disebabkan ade pengalaman pergi tempat ala2 mandi gini jadi suh FM standby duit lebih sikit la takut kang kat dalam tu ada add lain kena bayar. Nak makan lagi. nak amik loker

Sampai je kat Wet World Shah Alam, ada satu parking keta kosong, fuhhhh lega sebab paling malas nk carik2 parking hahaha, klu boleh nk parking terus dalam wet world gitu kui kui.

Harga Ticket: RM25.00(mykad) , kids pulak bawah 90cm dorang free, jimat tp byash dah sipi-sipi dah tu kena bayar  kalau datang next time hahaha apesal tinggi nau baru 2tahun byash oi


Wetworld ni nampak je macam kecik tapi bila masuk sana ade macam2 kolam, masuk sini tembus sana macam eh kat sini, masuk sini eh kluar sana macam tu hahaha....

So mima pun dengan kids kan, tak da la nak cuba yg extreme sangat, tapi FM bawak jugak la byash naik slide whirlwind escape tu takut2 berani.

Makanan pulak banyak pilihan lepas tu sedap! jadi tak payah susah-susah nak sorokkan makanan dalam bag ke ape, hehe lagipun pada mima harga nya berpatutan la kalau nak banding ade theme park ni mmg sodeh makanan nye rasa macam tak berbaloi pulak dengan harga.

Lagi satu yang best kat dalam ni banyak sangat pondok-pondok dorang panggil CABANA, mima bgtau FM next time kita datang awal nak relax2 kids boleh mandi, kt boleh chill. boleh pilih nak yang location mana. nak tepi pool, yg ala - ala atas bukit, ala - ala dlm hutan boleh pilih ikut yg korang suka tu best.

Dah have fun, byash takmo balik, dah kenyang dah mkn. Jom kita pulang

Next Time datang lagi


27/8 wet world shah alam from Rosmima Razak on Vimeo.

Comments

Popular Posts