Travel 2017 | Lexis, Port Dickson

A post shared by Rosmima Razak (@rosmimarazak) on


Salam,

Anak dah dua ni nak update blog bercintanya, tapi minat nak share cerita tu fuhhh menebal weh, setebalnya cintaku padamu eh! hehe

Awal tahun haritu duk bosan plan nak pegi bercuti tapi taknak jauh-jauh. nak travel jauh tu bercinta sikit, dulu masa FM buat shoot wedding puas dah berjalan jauh-jauh. Bila teringat balik travvel jauh tu semua kenangan yang tak kan dilupakan.Lagipun otak mima ni suka pikir yang bukan -bukan. ye la asik kalau kalau kalau

Lepas dari rockbund fishing chalet, minat memancing FM tu makin menjadi-jadi. jadinya next destinasi pun kita pikirkan untuk dia la supaya tak bosan.

Kita pegi tak jauh pun. PD sajo.

A post shared by Rosmima Razak (@rosmimarazak) on

Sebelum ke lexis ni mima dah siap prepare makanan, ikut yang orang share pasal tempat ni, kalau dah masuk ke bilik agak jauh nak menapak ke luar. kita duk pun tak lama,jadinya kita berkurung la dalam bilik 2Hari, 1Malam.

Hari yang first sampai tu, kitorang sampai petang sebabnya duk mencari perangkap ketam, berangan la kut dapat ketam, FM pulak dah ready pancing dia

BILIK
Masuk je bilik tu ada ruang bathroom besar, ade jakuzi, ada dua toilet, satu toilet yang utk melepaskan hajat yang beso, satu lagi shower mandi. Yang tempat shower tu atapnya boleh bukak tengok langit MOTIP? mandi sambil tgok langit? haha

Lepas tu ada lagi satu pintu, ke bilik katil queen dua hokeyh, rasa macam rugi tak ajak orang lain baru la meriah kan. pastu ada balcony disini la tempat FM nak memancing. sampai je dia pun tak sabar

HASIL MEMANCING
dapatla ketam 3 ekor, sebab ikut kata pekerja chalet ni, ada nelayan pasang pukat belah laut nak masuk ke lexis, jadi semua ikan dah dikepung tak boleh masuk. Mima rasa pihak lexis kena la buat tindakan ke ape untuk nak kekalkan orang datang ke hotel dorang

Ada la dapat ikan seko tp comel je la. tak sampai hati nak makan oi, ketam tu je kitorang bawak balik esoknya mima masak gulai lomak cili api

KIDS
Kids pun happy sebab kononnya ade swimming pool dalam bilik, kejap-kejap berendam sampai kembang, dah habis berendam dorang makan pastu tidooooooo. esok bangun berendam lagi

sekian
Tq,sudi baca

Comments

Popular Posts